Polityka prywatności

Jakie dane o Tobie zbieramy?

  • Dane zbierane podczas rejestracji

 Jeśli chcesz otrzymywać od nas Newsletter z aktualnościami z zakresu materiałów budowlanych będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email, na który zostanie wysłana prośba o potwierdzenie rejestracji.

  • Dane zbierane automatycznie

 Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

  • Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

 Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 

Cel i podstawa przetwarzania danych

 Twoje dane osobowe są zbierane w celu marketingu usług własnych oraz na podstawie zgody w celach marketingowych.

 Okres przechowywania

 Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na ich przetwarzania (w przypadku, gdy podstawą przetwarzania była Twoja zgoda) lub przez okres świadczenia usługi w wyniku zawartej umowy, związanej z nią obsługi reklamacji, gwarancji i roszczeń oraz rozliczeń podatkowych.

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas w celu realizacji transakcji, w tym wystawienia faktury. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej rozliczenia księgowe. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne jeżeli chcesz dokonać transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku i posłużą nam do optymalizacji naszego portalu.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Dane są przetwarzane w systemach utrzymywanych przez ZINO sp. z o.o.

 

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś zgłoszenia , możesz otrzymać od nas emaile dotyczące tego zgłoszenia. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojego zgłoszenia.

Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz newsletter.

 

Twoje prawa

Dbając o przejrzystość przetwarzania Twoich danych osobowych, informujemy że:

  • podanie Twoich danych w ww. celu jest całkowicie dobrowolne;

  • masz prawo do:

    • żądania dostępu do Twoich danych osobowych w dowolnym momencie,

    • niezwłocznego sprostowania dotyczących Ciebie danych osobowych, które są nieprawidłowe, a także uzupełnienia niekompletnych danych osobowych;

    • niezwłocznego usunięcia dotyczących Ciebie danych osobowych;

    • ograniczenia przetwarzania, jeżeli:

      • kwestionujesz prawidłowość danych osobowych,

      • przetwarzanie jest niezgodne z prawem, lecz sprzeciwiasz się usunięciu danych,

      • Administrator danych nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one Tobie potrzebne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń,

    • przenoszenia danych, w tym do:

      • otrzymania (w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego) danych, które dostarczyłaś/eś Administratorowi danych i ich przesłania innemu administratorowi;

      • żądania, by dane zostały przesłane przez Administratora danych bezpośrednio innemu administratorowi, o ile jest to technicznie możliwe;

    • cofnięcia zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej cofnięciem;

    • wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl);

    • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;

 

Wykorzystanie ciasteczek (“cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

 

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Nie udostępniamy Twoich danych stronom trzecim. Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich, dostęp do nich mają tylko wyznaczone i przeszkolone osoby. Dane przechowywane są na zabezpieczonych i zaufanych serwerach.

 

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

Kontakt do Administratora Danych

Administrator Danych: ZINO Sp. z o.o., ul. Wolności 3, 05-091 ZĄBKI

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt.